Over ons

Genieten & Ontdekken

Wij, Tinus en Wilma Ellenbroek, zijn in 1982 samen aan De Lemeler Esch begonnen. Een camping onder aan de Lemelerberg. Beiden geboren en getogen in Lemelerveld, vroeger een heideveld aan de andere kant van deze “berg”.

Als kind speelden we met onze ouders, broertjes en zusjes vaak in de ‘diepe kuule’. Altijd weer een bijzondere belevenis. De dikke steen was als kind natuurlijk erg indrukwekkend. Anderzijds was de Lemelerberg voor ons niet zo bijzonder, het hoorde gewoon bij ons.

Pas later, toen we als ondernemers hier op De Lemeler Esch begonnen, zagen we hoe bijzonder deze plek  is. De naam bestond al en dat hebben we zo gehouden, ook om de betekenis. Een Esch is een stuk cultuurgrond aan de voet van een heuvel of berg.

Wij willen u daar van laten genieten en laten ervaren dat die 78 meter hoge heuvel toch echt wel een beklimming is. De ligging tegen de Lemeler- en Archemerberg zien wij als een kroonjuweel. Dat geeft ons ook de verplichting om daar bewust en zuinig mee om te gaan.

Dat doen we graag samen met u als gast. Daarom geven wij graag informatie over onze achtertuin, organiseren  wij natuuractiviteiten, doen we excursies met de boswachter en schaapherder  en is Wijze Wieger een leuke (natuur)wijsneus voor kinderen. Hij laat zien dat mieren heel intelligent  en sterk zijn en samen een prachtige mierenhoop kunnen bouwen. Samen met kinderen ontdekken wij wat eetbare natuur is en maken we er samen een lekker gerecht van. Tijdens de natuurwerkdag beleeft u welke invloed een paar uurtjes samen de handen uit de mouwen steken kan hebben voor de natuur.

We zorgen ervoor dat de dingen die we doen; de gebouwen die we bouwen en de natuur op en om de Lemeler Esch passen bij het landschap. We gebruiken de Green Key als instrument  om duurzaam te ondernemen en het Gouden certificaat is een mooi bewijs dat we goed op weg zijn.

In de inrichting en beplanting van ons terrein kijken we altijd naar in de omgeving passende mogelijkheden volgens ons bedrijfsnatuurplan. Op gebied van energie kiezen we steeds voor duurzame oplossingen en we willen er samen met u voor zorgen  dat natuur en recreatie zo goed mogelijk samengaan.

Onze kinderen, Pien en Joost, zijn hier geboren en getogen. Voor hen is de Lemelerberg bijna net zo bijzonder en toch weer zo gewoon als voor ons vroeger.

We hebben hier al wel een paar hoogtepunten mogen beleven waar we trots op zijn:

  • Zo zijn we door de ANWB uitgeroepen tot Camping van het Jaar 1998
  • Mochten we op 1 juli 2005 Kroonprins Willem-Alexander op de Lemeler Esch ontvangen
  • Heeft Tinus in 2009 Koningin Beatrix op de Lemelerberg ontmoet
  • Ontvingen wij de gouden Green Key voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Behaalden wij de zevende plaats Campinglife Europese Topcampings in 2013
  • Is Ommen Wandelgemeente van het jaar geworden met de beoordeelde Bergenroute die direct grenst aan De Lemeler Esch
  • Zijn we genomineerd voor de ANWB Innovatie Award met 3 andere recreatiebedrijven in Europa. Wat betekent dat we tot de 4 meest innovatieve bedrijven in 2015 behoren
  • Ook voor de Innovatie Award van 2016 waren wij met ons Water thema genomineerd.
  • In 2017 zijn we door de ANWB genomineerd als één van de vier mooiste Natuurcampings van Europa en zijn we de nummer 1 natuurcamping van Nederland!
  • In maart 2018 hebben we de D66 Duurzaamheidsprijs gewonnen. Een beloning voor de manier waarop wij vanaf de start van de camping omgaan met natuur en milieu en duurzaam ondernemen meenemen in alle keuzes die wij maken. Hiervoor ontvangen wij ook al jaren het milieukenmerk De Gouden Green Key.

Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons kunt opladen, kunt genieten en ontdekken, bijzonder ervaringen en ontmoetingen hebt, Alle Tijd hebt kunnen vinden voor uzelf, uw partner en uw kinderen, om als dierbare herinneringen mee te nemen naar huis.

Wij hechten er waarde aan dat u in alles voelt dat u welkom bent en dat wij blij zijn dat u onze gast wilt zijn.

 

Benieuwd naar het laatste nieuws en activiteiten?

Het meest recente nieuws en de leukste activiteiten vindt u hieronder.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×