Er op uit met kinderen

De buitenspeel regio van Nederland

Het Vechtdal is dé buitenspeel regio van Nederland.
Veel buiten zijn is een stevige basis voor kinderen. Het is goed voor zelfontwikkeling, motoriek, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. En bovendien is het ook nog eens heel leuk om buiten op ontdekkingstocht te gaan.
Bekijk hieronder welke 8 kinderactiviteiten wij aanraden.

Dit vinden wij de 8 leukste kinderactiviteiten in de buurt

 

Boerderij Aan ’t Zandeinde Lemele
Een super leuke zorgboerderij dichtbij de camping waar de kinderen lekker kunnen knuffelen met biggetjes of rondsnuffelen in het caviadorp. Haal samen verhalen op over het boerenleven.

Koesafari Arriën
Ga mee met boerin Simone op safari door de weilanden van haar boerderij. Samen gaat u op zoek naar de Brandrode runderen waar zij echt alles over kan vertellen.

Tinnenfigurenmuseum Ommen
Het Tinnen Figuren Museum bevindt zich in Ommen, op slechts 6 km afstand van de camping. Een aanrader om naartoe te gaan per fiets en te combineren met een bezoek aan het centrum van Ommen! In het museum zijn meer dan 200.000 tinnen figuren aanwezig. Tijdens de vakanties worden er demonstraties tingieten gedaan.

Natuurdiorama Sallandse Heuvelrug
Ontdek één van de oudste natuurmuseums van Nederland. Kinderen maken kennis met de Europese dierenwereld en komen via prachtige diorama’s dingen te weten over meer dan 1000 diersoorten.

De Sahara Ommen
Deze zandverstuiving is een verborgen parel in het Vechtdal. Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken op deze grote zandvlakte.

Het Hol van de Leeuw
Vanaf de camping kunt u met de kinderen een wandeling maken van 2,7 km. naar het Theehuis bovenop de Lemelerberg. Hier bevindt zich het Hol van de Leeuw. Al slingerend aan touwen en klauterend boven de grond kunnen de kinderen de omgeving verkennen. Volg ook het ‘Spoor van de Leeuw’; een 4 km lange wandelroute voor kinderen over heide en door bos.

Rozemarrie
Laat kinderen kennismaken met eten uit de natuur en ga samen aardbeien plukken bij de leukste aardbeienkweker uit het Vechtdal.  Eet ze daarna lekker op op een zelf versgebakken pannenkoek.

Boerderij Roke’s Erf
Op deze boerderij leren de kinderen meer over het boerenleven. Ze kunnen lekker spelen in de stro-schuur of het klompenpad wandelen. Ieder seizoen is er ook weer een maïsdoolhof en een boerenbos golfparcours.

 

Benieuwd naar het laatste nieuws en activiteiten?

Het meest recente nieuws en de leukste activiteiten vindt u hieronder.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×