De gouden Green Key

Ondernemen met respect voor natuur en milieu

Alle keuzes die wij maken proberen wij zo duurzaam mogelijk te doen. Deze manier van ondernemen is voor ons vanzelfsprekend. Het levert ons al meer dan jaren de gouden Green Key op; het milieukenmerk voor duurzame bedrijven binnen de branche. We proberen met onze onderneming de druk op natuur en milieu te minimaliseren. Bedrijven met een Greenkey gaan net weer een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Lees hieronder een greep uit de activiteiten waarbij we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met natuur en milieu

  • We zorgen ervoor dat bomen en planten passen in de omgeving. Hier hebben wij een speciaal Bedrijfsnatuurplan voor. Daarnaast hebben wij sinds afgelopen voorjaar ook een eigen biologische moestuin. Deze verse producten gebruiken we onder andere in het Boscafé.
  • Een bijdrage leveren aan de biodiversiteit is voor ons een belangrijk speerpunt. Begin 2019 is er bloemenweide gerealiseerd voor onder meer de bijen en vlinders. Eind 2019 zijn er ruim 25 fruitbomen en ca 200 stuk jong plantgoed gepland.
  • We gebruiken niet meer energie dan nodig is. Voor het douchen maken wij gebruik van een douchesysteem met een automatische stop om zo water te besparen.
  • Als het kan gebruiken we zonne-energie. Het zwembad, het privé sanitair en het voorste sanitairgebouw werken bijvoorbeeld allemaal op zonne-energie
  • Onder de Lemelerberg stromen waterbronnen. Wij hebben een Vitaliser geplaatst om drinkwater van een optimale structuur te krijgen. Wij hebben daardoor aanzienlijk minder kalk in ons water en ons zwembadwater bevat veel minder humuszuren
  • Voor ons zwembad maken we gebruik van Zout electrolyse in plaats van chloor. De kwaliteit van het water wordt maandelijks getest in een laboratorium. In 2018 hebben we voor de verwarming van het zwembad bijna geen gas nodig gehad. Dat is dankzij de stralende zon, maar zeker ook door investeringen in de biomeiler waar water warm wordt door vergisting van houtsnippers, door de zonne-energie op de pergola’s en door de afdekdekens. Afgelopen 2 seizoenen is de Biomeiler een succes gebleken en daarom wordt deze weer met nieuwe houtsnippers gevuld zodat deze weer duurzame warmte kan afgeven aan het zwembad.
  • Afval scheiden is voor ons vanzelfsprekend. Helaas kan het afvalbedrijf dit nog niet scheiden, daarom doen wij dit nu zolang zelf.
  • Digitalisering is ook een onderwerp waar wij mee bezig zijn. Het printen minimaliseren we en wat we printen doen we op speciaal FSC papier.

We willen ervoor zogen dat de kostbaarheden van de natuur gekoesterd worden. Dit proberen we op tal van manieren te borgen in ons dagelijks werk. Hiervoor hebben we allerlei afspraken gemaakt met onze medewerkers en leveranciers. Het is heel mooi om te zien dat onze gasten achter ons duurzame beleid staan en met alle plezier meewerken aan een groene camping.

Lees hier onze MVO-verklaring

Wilt u graag wat meer informatie over de Green Key? Klik hier

Benieuwd naar het laatste nieuws en activiteiten?

Het meest recente nieuws en de leukste activiteiten vindt u hieronder.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×