Onze tips

Deze activiteiten zijn zeker de moeite waard

Alle tijd in het Overijsselse Vechtdal; de regio met veel verborgen natuurparels en bijzondere uitjes. Alle ingrediënten zijn er om er lekker zelf op uit te gaan. Wij als team delen graag onze top 10 favoriete uitjes!

Dit vinden wij de leukste 10 uitjes in de omgeving

 

Zweefvliegen bij Aeroclub Salland
Beleef het Vechtdal vanuit de lucht. Elke zweefvlucht is een unieke ervaring. Dichtbij de camping en erg leuk om mee te maken.

Reggesafari
Onder leiding van een ervaren schipper maakt u kennis met het Vechtdal via het water. De schipper kan erg leuk vertellen en brengt u vanalles bij over de flora en fauna van rivier De Regge.

Memory Oorlogs- en Vredesmuseum 
De periode van 1914 tot 1945 wordt hier stap voor stap beleefd. Door levensechte diorama’s is het mogelijk om met alle zintuigen de oorlog te ervaren. Indrukwekkend!

Landgoed Anningahof
Tussen de wilde bloemen, weilanden en vijvers vindt u de mooiste moderne kunst. Het beeldenpark heeft verschillende tentoonstellingen en laat graag de ontwikkeling van Nederlandse Hedendaagse beeldhouwkunst zien. Nieuwe talenten krijgen hier een kans!

Hanzestad Zwolle
Voor iedereen is er wel iets te beleven in de historische binnenstad van Zwolle. Kunstliefhebbers komen graag bij De Fundatie, voor kinderen is de Ontdekhoek erg leuk en liefhebbers van lezen moeten de bijzondere boekhandel ‘Waanders in de Broeren’ gezien hebben.

Koesafari
Met tractor en huifwagen op zoek naar de unieke kudde Brandrode Vechtdal runderen. Simone van de Vechtdalhoeve vertelt vol passie het verhaal achter deze mooie dieren. De safari hebben we zelf met ons personeel mogen ervaren. We waren allemaal heel enthousiast!

De Bergenroute op de Lemelerberg
Met de Bergenroute die door onze achtertuin loopt is Ommen in 2013 wandelgemeente van het jaar geworden. De route is 12 kilometer lang en absoluut de moeite waard om te wandelen. Voor wie 12 kilometer te lang vindt; u kunt de route inkorten

Kinderroute Het Spoor van de Leeuw
Bovenop de Lemelerberg start vanaf het Theehuis de kinderroute Het spoor van de Leeuw. Deze 4 kilometer lange route laat kinderen op een leuke manier kennismaken met de omgeving. De route is ook in te korten naar 2,5 kilometer.

Bezoek de vijf Anjerpunten
Verspreid door het Vechtdal liggen vijf Anjerpunten. De punten geven een totaalbeeld van het Vechtdal met alle verhalen over landgoederen, het water, natuur, historie en meer. Bij de receptie is een folder verkrijgbaar waarop de vijf punten uitgelicht staan.

Kijk, Doe en Zorgboerderij Aan ’t Zandeinde
Op deze biologische boerderij leer je op een leuke manier over het leven op een biologische boerderij. Kom biggetjes knuffelen en snuffel lekker rond in het Caviadorp. Een heel leuk uitje met kinderen en nog mooi dichtbij de camping ook!

 

 

Benieuwd naar het laatste nieuws en activiteiten?

Het meest recente nieuws en de leukste activiteiten vindt u hieronder.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×