Knutsels voor thuis

Leuke tips van Wijze Wieger

In deze tijd waarin we zoveel mogelijk binnen moeten blijven kan de verveling op een gegeven moment wel toeslaan. Kinderen zitten vol energie en daarom is Wijze Wieger druk aan het zoeken geweest naar een aantal leuke knutsels om de lente in huis te halen! En niet zoveel zin in knutselen? We hebben ook een paar activiteiten bedacht om in of rondom het huis te doen.

Maak je eigen bloemenboeket

Roosjes, zonnebloemen of narcissen? Met papier kun je hele leuke bloemenboeketten maken. Hier vind je een voorbeeld en uitleg van diverse bloemen. Er zijn nog veel meer voorbeelden te vinden online. Misschien wel een leuk cadeautje voor opa en oma.

Bloemen in een lijstje

Bij deze knutsel ga je je eigen fotolijstje maken, met bloemen!  Een activiteit die leuk is voor zowel de kinderen als volwassenen.  Wat heb je nodig?

  • Bloemen,
  • Keukenpapier
  • Een fotolijstje/ fotoframe

Bekijk hier de link  met een uitleg en voorbeeld afbeeldingen. Je moet wel even geduld hebben, want de bloemen moeten ongeveer 3 weken drogen, maar dan heb je binnenkort wel je eigen bloemenmuur!

Hutten bouwen

Niet zo zin in knutselen? Bouw dan je eigen hut in huis of in de tuin! Helaas kan Wijze Wieger jullie nog niet mee nemen op de camping om hutten te bouwen. Maar dit kan natuurlijk ook in huis of buiten in de tuin. Wat heb je nodig? Een paar stoelen, dekens en kussens en… bouwen maar! Stuur jij ons een foto van jullie gave hut?

Knapzak picknick 

Het is dit weekend zo’n mooi weer. Ga voor morgen je eigen picknick organiseren voor in de tuin! Wat heb je nodig?

  • Een zakdoek
  • Een stok
  • én natuurlijk lekkere hapjes en wat drinken.

Maak van de zakdoek/ theedoek je eigen lunchtrommel. Vouw de zakdoek/theedoek open. Verzamel al het lekkers voor de picknick en leg het in de zakdoek neer. Pak de puntjes van de zakdoek en knop deze voorzichtig om de stok en zo heb je een knapzak.  Eetsmakelijk!

Op zoektocht in de buurt

Een speurtocht is natuurlijk altijd leuk. Al op berenjacht geweest? Het is het ook leuk om natuurbingo te spelen. Print deze afbeelding uit en ga op zoek naar alle voorwerpen wanneer je buiten even een frisse neus haalt.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×