Water

Ontdek de omgeving via het water

Verken het Vechtdal via het water. Langs en door verschillende dorpen en steden in het Vechtdal stromen rivier De Vecht en rivier De Regge. De laatste is weer in oude glorie hersteld en meandert als vanouds door het landschap. Vroeger was dit de belangrijkste handelsroute van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. Er wordt alleen gevaren met elektrisch aangedreven boten. Rivier De Vecht

Varen
Ontdek de parels van het Vechtdal via het water. Een echte aanrader is de Reggesafari. Onder de deskundige leiding van een schipper maakt u kennis met de bijzondere flora en fauna van rivier de Regge. Wilt u liever op uzelf de omgeving ontdekken? Kies voor een tocht met een fluisterbootje over de Regge of ga met een sloep rivier De Vecht op. Sportievelingen kunnen ook een kano huren.

Vissen
Gooi de hengel uit op één van de talloze visplekjes aan De Regge of De Vecht. Maak kennis met meer dan 15 verschillende vissoorten in beide rivieren. Bij de lokale Tourist info kunt u informeren naar de mooiste plekjes. De Regge vindt u op een kilometer afstand van de camping.

Zwembaden en zwemvijvers
In de buurt van de camping zijn verschillende openbare zwemvijvers en zwembaden. Hieronder staan er een aantal voor u op een rijtje.

  • Zwembad Carrousel, Ommen
  • Zwembad het Ravijn, Nijverdal (binnen- en buitenbad)
  • Subtropisch zwembad De Kolk, Wierden
  • Subtropisch zwembparadijs De Scheg, Deventer
  • Zwemvijver Heidepark, Lemelerveld
  • Zwemvijver De Olde Meijer, Hardenberg

Wildwaterbaan
In Hardenberg vindt u de eerste wildwaterbaan van Nederland in een natuurlijke rivier. Met een kajak trotseert u de 140 meter lange baan met golven, keerwaters en kleine walsen die ontstaan zijn door obstructies.

Benieuwd naar het laatste nieuws en activiteiten?

Het meest recente nieuws en de leukste activiteiten vindt u hieronder.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×