Steden en dorpen

Idyllische dorpjes en cultuurrijke steden

De Lemeler Esch ligt in het Vechtdal Overijssel. Een groen, natuurrijk gebied met leuke idyllische dorpen en cultuurrijke steden. Rivier De Overijsselse Vecht verbindt de verschillende dorpen en steden in het gebied met elkaar. Hieronder hebben wij de dorpen en steden die een bezoekje waard zijn op een rijtje gezet.

Lemele
U vindt De Lemeler Esch aan de rand van Lemele. Het centrum treft u op 2 kilometer afstand. Hier vindt u een kapper en nog enkele andere winkels. Het dorp ligt aan de Lemelerberg. Een geweldig wandelgebied voor jong en oud.

Ommen (6 km)
Dit kleine toeristische stadje aan rivier De Vecht heeft een bijzonder centrum met veel oude gevels, leuke winkeltjes en gezellige terrassen. Bezoek één van de vele culturele bezienswaardigheden, boerenhoeven en landschappen.

Zwolle (30 km)
Heerlijke stad om rond te dwalen in de boeiende rijke geschiedenis en om even lekker te shoppen. U vindt in het historische centrum veel plekken van grote betekenis. Een bezoekje aan Museum De Fundatie en de mooiste boekhandel van Nederland mogen niet ontbreken.

Deventer (35 km)
Eén van de oudste steden van Nederland. Bekend van de vele culturele evenementen. Een monumentale stad met een levendige sfeer. Het is er fijn shoppen in de Middeleeuwse straten.

Dalfsen (15 km)
Uitgeroepen tot groenste kleine stad van Europa. Bekend van de Blauwe Bogenbrug, de Zwevende kei en het grafveld uit de steentijd. Een fietsgemeente bij uitstek met veel gezellige terrasjes.

Hardenberg (21 km)
Een stad met een divers aanbod aan leuke speciaalzaken en boetiekjes. Sportievelingen kunnen met een kano de Vecht afvaren, wandelen langs historische paden of fietsen langs kunstwerken.

 

Benieuwd naar het laatste nieuws en activiteiten?

Het meest recente nieuws en de leukste activiteiten vindt u hieronder.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×