Ontdek de omgeving fietsend of wandelend

Ontdek de omgeving op de fiets of te voet!

Vechtdal Overrijsel is één van de meest diverse natuurgebieden in Nederland en perfect om te ontdekken op de fiets of te voet. Ga op de fiets door het Vecht en Reggedal en te voet over de Lemeler- en Archemerberg. Bekijk de afwisselende natuur, de cultuurhistorie en recreatieve attracties met eigen ogen. Natuurcamping De Lemeler Esch is een perfect startpunt voor ontelbare bijzondere routes. Er is voldoende parkeerruimte, u kunt een fiets huren en in het Boscafe kunt u bijkomen van uw tocht met een hapje en drankje.

Wij hebben een aantal routes voor u op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn om te wandelen en te fietsen.

Fietsen

Eigenaresse Wilma vertelt u graag wat het fietsen in het Vechtdal zo uniek maakt.

Voor zowel de recreatieve fietsers als mountainbikers valt er genoeg te beleven en ontdekken in de omgeving. Er zijn verschillende fietsroutes in de omgeving van de camping.

Vechtdalroute

De Vechtdalroute is een landelijke fietsroute van 245 km lang die door Nederland en Duitsland loopt. De route start bij de Vecht en Zwolle en eindigt bij het Duitse Darfeld. Een bijzondere route waarbij u niet alleen kunt genieten van de prachtige natuur en idyllische dorpjes, maar ook van de moderne kunstwerken, die horen bij de kunstwegenroute, die u onderweg tegen kan komen!

Knooppunten Fietsroute
Met het fietsroutenetwerk zet u uw eigen route uit. Het netwerk in het Vechtdal bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes. De routes zijn al samen te stellen vanaf 10 kilometer. Volg gewoon de borden van knooppunt tot knooppunt. Fietsknooppuntkaarten zijn bij ons verkrijgbaar. Vanaf de camping kunt u starten met de knooppunten 78,79 en 86.

ANWB Fietsvierdaagse
Een succesvol fietsevenement in het Vechtdal- is de jaarlijkse ANWB Fietsvierdaagse. In 2020 vindt deze plaats van 1 september t/m 4 september. De routes zijn 40 of 60 kilometer en er wordt elke dag vanaf een andere locatie gestart tussen 08.30 en 11.30 uur. Het is ook mogelijk om per dag deel te nemen. Wij bieden hier het speciale fietsvierdaagse arrangement voor aan.

Mountainbike route
Mountainbikers hoeven zich niet te vervelen in het Vechtdal. Er zijn verschillende, uitdagende routes in de omgeving te vinden. Één van deze routes loopt zelfs door onze achtertuin, over de Lemelerberg. Maar er zijn er nog meer:

  • Stegeren (8 km)
  • Lemele (12 km)
  • Hardenberg ( 24 km)
  • Ommen (20 km)

Heeft u zelf geen fiets bij zich geen probleem, wij verhuren fietsen bij de Lemeler Esch.

Wandelen

Naast de vele fietsmogelijkheden kunnen wandelaars hun hart ophalen in het Vechtdal. De Lemeler Esch is een startpunt voor wandelaars. De wandelknooppunten brengen u langs de mooiste plekjes.

De Bergenroute
Deze bijzondere wandeltocht van 12 km is in 2013 uitgeroepen tot mooiste wandeling in Overijssel!
Het startpunt van deze route begint bij de Lemeler Esch. U kunt hier de route en de tekst downloaden.

In het spoor van de leeuw
Wilt u graag op stap met de kinderen, dat raden wij u deze actieve en avontuurlijke route aan! De route is 4 km lang ( kan ook worden ingekort tot 2,5 km) en neemt u mee langs de bossen, zandvlaktes en heide. De tocht start bij de grote leeuw die ‘waakt’over de berg. U volgt de oranje paaltjes en onderweg zijn er verschillende bordjes geplaatst met leuke informatie over de dieren op de berg.

Pieterpad
Wilt u graag een etappe lopen van de bekendste langeafstandroute van Nederland? Dat kan! Het Pieterpad loopt namelijk door het Vechtdal en langs de Lemeler Esch. Via deze link vindt u de 10e etappe van het Pieterpad die over de Lemelerberg gaat.

Voor meer informatie kunt u gerust bij de receptie langskomen. Hier hebben wij nog veel meer bijzondere wandel- en fietsroutes voor uw klaarliggen, welke speciaal zijn samengesteld door eigenaresse Wilma. Alle routes starten direct vanaf de camping.

Hanneke vertelt

Ik help u graag bij het uitzoeken van de mooiste routes in de omgeving!

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×