Wij maken gebruik van cookies

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies. Door de tracking cookies te accepteren, wordt u herkend. Zo kunnen we onze website afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren en kunnen we u relevante informatie en advertenties laten zien, binnen en buiten onze website. Klik op ‘Ik ga akkoord’ als u hiermee akkoord gaat. U kunt uw instellingen altijd inzien en laten wijzigen. Voor meer informatie kunt u kijken bij ons cookie- en privacybeleid.

Ik ga akkoord

Voedselbos

Eten uit de natuur

” Ik herinner me dat ik als klein meisje bramen ging plukken met mijn zusjes en nichtjes . Op weg naar een middagje speeltuin hadden  mijn moeder en tante broodjes en ranja mee en gingen we op de Venneberg pauzeren én bramen plukken. Heerlijk smaakten ze, stekelig was het ook tussen die struiken, maar thuis de Bramenjam maken was nog het leukst en lekkerst. Natuurlijk raapten we ook tamme kastanjes om te poffen, maar veel verder dan dit kwamen we niet met eten uit de natuur.”

Hoe mooi is het om te weten dat we van alles wat er om ons heen groeit en bloeit zo maar kunnen eten. Jarenlang heb ik niet meer zo naar de natuur gekeken. Boeiend was het dan ook dat Jacqueline van Dooren met ons in beeld bracht wat er zoal langs de entree groeit en wat daarvan eetbaar is. Dat is een paar jaar geleden een leuke plukroute geworden. Ook met de kinderen koken we soms uit de natuur. We maken dan brandnetelsoep , pesto van zevenblad en garneren de pasta met madeliefjes.
Via de cursus optimalisatie natuurcamping en de cursus eetbare natuur, beide verzorgd door de Groene Koepel is ons enthousiasme alleen maar vergroot.

Voedselbos op De Lemeler Esch

We kijken naar mogelijkheden op en om ons terrein om een voedselbos aan te leggen. Dat kan ook heel goed in een bestaand bos. Wij willen graag gasten verbinden met de natuur op en om De Lemeler Esch en het zou mooi zijn wanneer daardoor meer bewustzijn en aandacht voor natuur in eigen leefomgeving ontstaan. Fransjan De Waard van Eetbare Landschappen hebben wij daarbij om advies gevraagd, waarbij we deze doelen hebben genoemd.

  • “Waardeloos” bos aantrekkelijk maken voor gasten en bezoekers
  • Laten zien dat voedselbos voldoende opbrengst kan hebben om mee te koken en van te eten
  • Productie van voedsel voor het Boscafé, ‘De tuin van mijn vader’
  • Een mooie plek van maken
  • Iets bijzonders toevoegen aan de beleving van De Lemeler Esch

Hieronder een update van de groentetuin van Opa Jo op de camping (mei 2019)

Wilt u graag wat meer lezen over het voedselbos? Klik dan op onderstaande afbeelding

 

 

Zoek en boek

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×