Vitamine groen

Eten uit de natuur

” Ik herinner me dat ik als klein meisje bramen ging plukken met mijn zusjes en nichtjes . Op weg naar een middagje speeltuin hadden  mijn moeder en tante broodjes en ranja mee en gingen we op de Venneberg pauzeren én bramen plukken. Heerlijk smaakten ze, stekelig was het ook tussen die struiken, maar thuis de bramenjam maken was nog het leukst en lekkerst. Natuurlijk raapten we ook tamme kastanjes om te poffen, maar veel verder dan dit kwamen we toen nog niet met eten uit de natuur.”

Wilma, eigenaresse

Hoe mooi is het om te weten dat we van alles wat er om ons heen groeit en bloeit zo maar kunnen eten. Jarenlang heb ik niet meer op die manier de natuur gekeken. Boeiend was het dan ook dat Jacqueline van Dooren met ons in beeld bracht wat er zoal langs de entree groeit en wat daarvan eetbaar is. Dat is een paar jaar geleden een leuke plukroute geworden die in april bij ons te lopen is.
Ook met de kinderen koken we uit de natuur. We maken dan brandnetelsoep, pesto van zevenblad en garneren de pasta met madeliefjes. Leuk om te zien hoe bijzonder de kinderen dit vinden. Wie wist er nou dat je sommige bloemen gewoon op kon eten?
Via de cursus optimalisatie natuurcamping en een cursus eetbare natuur is ons enthousiasme alleen maar vergroot!

Voedselbos op De Lemeler Esch

We kijken nu naar mogelijkheden op en om ons terrein om een voedselbos aan te leggen. Dat kan ook heel goed in een bestaand bos. Wij willen graag gasten verbinden met de natuur op en om De Lemeler Esch en het zou mooi zijn wanneer daardoor meer bewustzijn en aandacht voor natuur in eigen leefomgeving ontstaan. Fransjan De Waard van Eetbare Landschappen hebben wij daarbij om advies gevraagd. Dit willen we graag bereiken:

  • “Waardeloos” bos aantrekkelijk maken voor gasten en bezoekers
  • Laten zien dat voedselbos voldoende opbrengst kan hebben om mee te koken en van te eten
  • Productie van voedsel voor het Boscafé, ‘De tuin van mijn vader’
  • Een mooie plek van maken
  • Iets bijzonders toevoegen aan de beleving van De Lemeler Esch

De groentetuin van Opa Jo

Vol passie werkt mijn vader ‘Opa Jo’ aan zijn biologische groentetuin op De Lemeler Esch. Wat afgelopen jaar nog een kampeerveld was hebben we nu beschikbaar gesteld voor het verbouwen van verse producten die we onder andere kunnen gaan gebruiken in het Boscafé. Op Facebook posten we regelmatig een update hoe het gaat met opa Jo en zijn moestuin. Kom ook gerust even kijken als u op de camping bent!

Hieronder een update van de groentetuin van Opa Jo op de camping (mei 2019)

Inmiddels (op 8 juli) ziet de groentetuin er al zo uit en wordt er regelmatig geoogst!

Benieuwd naar meer informatie over het voedselbos? Klik dan op de afbeelding hieronder.

 

 

Benieuwd naar het laatste nieuws en activiteiten?

Het meest recente nieuws en de leukste activiteiten vindt u hieronder.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×