Moderne kunst in het Vechtdal

Kunstwegen
Het grootste openluchtmuseum van Europa! Van Ohne in Duitsland tot in Zwolle is een kunstroute van totaal 160 kilometer, met in totaal 75 kunstwerken. Een rijke schakering van openbare kunstwerken in het stroomgebied van de Vecht. Wilt u graag de omgeving ontdekken met de fiets, dat is dit een perfecte route hiervoor. De kunstwegenroute in Nederland is ongeveer 75 kilometer lang. Stap op de fiets en ontdek een stukje van deze bijzondere kunstroute. Landgoed de Anningahof is het startpunt voor deze route.

Kunst in en rondom Kasteel het Nijenhuis
Op een half uurtje rijden vanaf de Lemeler Esch, ligt Kasteel het Nijenhuis. De grondlegger van Museum de Fundatie ( in Zwolle) heeft tot aan zijn dood in het kasteel gewoond en vandaag de dag wordt een groot deel van de collectie van museum de Fundatie hier binnen tentoongesteld. In de beeldentuin rond het kasteel worden 100 beelden uit de moderne beeldhouwkunst getoond uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee (Scheveningen) en de provincie Overijssel.

Beeldentuin landgoed de Annigahof
Wilt u zich laten inspireren door moderne kunst midden tussen de wilde bloemen, weilanden en vijvers? Dan raden wij u een bezoek aan bij Landgoed de Anningahof. Deze beeldentuin heeft verschillende tentoonstellingen waarin ze ruimte geven aan nieuw talent, en ze laten de ontwikkeling zien van de hedendaagse beeldhouwkunst.

Beeldentuin Witharen
Witharen is de beeldentuin van Louis van Vilsteren en Thea Dijkema en is een bezoek meer dan waard. In galerie ‘de Schaapskooi’ worden de meubels van Louis geëxposeerd en Thea heeft haar werkplaats en expositieruimte de voormalige hooiberg. In de zomermaanden kunt u eindeloos dwalen door de beeldentuin tijdens de zomerexpositie met ruim 100 werken van 10 verschillende gastkunstenaars.

Museum de Fundatie
In het voormalige justitiegebouw in Zwolle is sinds 2005 het toonaangevende museum van moderne kunst ‘De Fundatie’ gevestigd. In 2012/2013 is het museum uitgebreid met een ‘Wolk’ op het dak.  Een bijzonder architectonisch gebouw, waarin oud en nieuw met elkaar versmelten. In het museum zijn stukken te zijn uit de eigen collectie, maar er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen.

Benieuwd naar het laatste nieuws en activiteiten?

Het meest recente nieuws en de leukste activiteiten vindt u hieronder.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×