Leuke (herfst) activiteiten in de omgeving

Tips voor een dagje weg

Tijdens de herfstvakantie zijn er leuke (herfst)activiteiten op en rondom De Lemeler Esch. Wij hebben ze op een rijtje gezet, zodat je je deze herfstvakantie zeker niet hoeft te vervelen!

 

 

Onze tips voor deze herfstvakantie:

Kijk op kunst XXL

Van 3 oktober tot 24 oktober stellen de winkels in het centrum van Ommen ruimte beschikbaar aan de kunstenaars uit het Vechtdal om hun werken aan het publiek te tonen. Winkelier en kunstenaar hebben een fraaie presentatie van kunstwerken in de etalage of winkelruimte gemaakt. Voor de kinderen is er een speurtocht is die ze langs de kunstwerken leidt.

Bossafari Sallandse Heuvelrug
Ga op stap met een gids van Staatsbosbeheer en ga op ontdekkingstocht op de Sallandse Heuvelrug. Onderweg zijn er verschillende activiteiten waarbij je je zintuigen moet gebruiken. Met ruiken, proeven, zien en horen beleef je de natuur heel anders. Weet je wel welke verschillende geuren er allemaal zijn in het bos?

Wanneer: maandag 12 oktober en maandag 19 oktober 2020
Tijd: Van 14:00 uur tot 16:00 uur
Prijs: €5,00
Leeftijd: Vanaf 6 jaar

De Herfst Doe dagen in het Boscafé
Tijdens de herfstvakantie zijn de Herfst Doe Dagen bij het Boscafé. Wordt speurder van de Lemelerberg, rooster marshmallows boven het kampvuur of verzamel kastanjes,beukennootjes, eikels en nog veel meer schatten in de natuur en maak de mooiste knutsels! Er zijn zowel activiteiten die ze buiten in het bos kunnen doen als lekker binnen in het Boscafe. Voor kinderen tot 12 jaar liggen er iedere dag tussen 11.00 en 16.00 uur leuke natuuractiviteiten klaar. Je bepaalt zelf wanneer je welk activiteit wilt doen.

Verblijf je op de camping dan krijg je bij aankomst een Herfst Doe Dagen Boekje. Verblijf je niet op de camping, maar wil je gewoon een dagje langskomen bij het Boscafé? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt het boekje dan voor € 5,- bij de receptie of in het Boscafé afhalen.

Boerenmarkt in Vilsteren
Elke 3e zaterdag van de maand is er een Boerenmarkt in Vilsteren. Op 17 oktober is er weer een boerenmarkt van 11.00 tot 16.00 uur.
Locatie: Centrum Vilsteren

Roekoetocht bij de Lemeler Esch
Wie wordt de speurder van de Lemelerberg? Ga op ontdekkingstocht door de natuur, voer rekenopdrachten uit, sta op het hoogste punt van de berg én als je alle opdrachten heb uitgevoerd kom dan gauw naar de receptie en ontvang de stempel van speurder van het woud!  Na de tocht kun je lekker opwarmen in ons Boscafe.
De speurkaart kost 3,50 en is af te halen bij de receptie.

Tijdens een regenachtige dag is het erg leuk om de de expositie ‘Het Vechtal Binnenstebuiten’ te bekijken. Ontdek binnen wat er buiten in het Vechtdal allemaal te zien is.

Het Vechtdal Binnestebuiten
Tijdens een regenachtige dag is het erg leuk om de de expositie ‘Het Vechtal Binnenstebuiten’ te bekijken in het Natuuractiviteitencentrum de Koppel. Ontdek binnen wat er buiten in het Vechtdal allemaal te zien is. Natuuractiviteitencentrum De Koppel is een van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal. De Anjerpunten laten u het Vechtdal beleven. Elk Anjerpunt vertelt een uniek verhaal Bij De Koppel is het thema water en natuur. Ontdek de kenmerkende flora en fauna van het Vechtdal. De verschillende natuurgebieden, soorten vogels, planten, zoogdieren die rond de Vecht leven in een mooie expositie.  Leuk voor jong en oud.

Locatie: De Koppel Hardenberg
Dinsdag t/m vrijdag 13.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag 13.00 tot 16.00 uur.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×