5x de leukste natuuractiviteiten

De natuur in tijdens de vakantie

Het is weer lente!

We hebben we de leukste natuuractiviteiten  op een rijtje gezet om er lekker op uit te gaan.

Natuurdiorama Sallandse Heuvelrug

Ontdek één van de oudste natuurmuseums van Nederland. Kinderen maken kennis met de Europese dierenwereld en komen via prachtige diorama’s dingen te weten over meer dan 1000 diersoorten.

De Sahara Ommen

Deze zandverstuiving is een verborgen parel in het Vechtdal. Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken op deze grote zandvlakte. De Sahara is gelegen tussen de buurtschappen Zeesse en Junne.

Het Spoor van de Leeuw

Vanaf de camping kun je met de kinderen een wandeling maken van 2,7 km naar het Theehuis bovenop de Lemelerberg. Hier bevindt zich het Hol van de Leeuw. Al slingerend aan touwen en klauterend boven de grond kunnen de kinderen de omgeving verkennen. Volg ook het ‘Spoor van de Leeuw’; een 4 km lange wandelroute voor kinderen over heide en door bos. De tocht start bij de grote leeuw die ‘waakt’over de berg. Volg de oranje paaltjes en onderweg zijn er verschillende bordjes geplaatst met leuke informatie over de dieren op de berg. Na deze avontuurlijke wandeling kun je bijkomen in het Boscafé met een heerlijk stukje huisgemaakte taart. Iedere week is weer een verrassing!

Aan ’t Zandeinde Kijk-, Doe- en Zorgboerderij 

Op deze biologische boerderij leer je op een leuke manier over het leven op een biologische boerderij.
Kom biggetjes knuffelen en snuffel lekker rond in het Caviadorp. Een heel leuk uitje met kinderen en nog mooi dichtbij de camping ook!

Roekoetocht bij de Lemeler Esch 

Wie wordt de speurder van de Lemelerberg? Ga op ontdekkingstocht door de natuur, voer rekenopdrachten uit, sta op het hoogste punt van de berg én als je alle opdrachten heb uitgevoerd kom dan gauw naar de receptie en ontvang de stempel van speurder van het woud!  Na de tocht kun je lekker opwarmen in ons Boscafe.

De speurkaart kost 3,50 en is af te halen bij de receptie.

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×