Het Reggedal

3Het Overijsselse riviertje De Regge stroomt van Diepenheim naar Ommen waar hij uitmondt in de Vecht. De rivier heeft al een lange bestaansgeschiedenis. Er bestaat een melding uit de 13e eeuw. 

Fluisterboten

Wat ooit een druk bevaren rivier was is nu weer een prachtige meanderende natuurlijke rivier. Omdat vervoer via de rivier populair was zijn er zompen gebouwd. Deze kunnen goed varen in ondiepe wateren. Op dit moment worden de zompen en andere elektrische boten (ook wel fluisterboten genoemd) gebruikt voor rondvaarten. Via het water kan iedereen de prachtige natuur van Twente en Vechtdal Overijssel ontdekken.

Schoon water en bijzondere flora en fauna

Door de milieu-eisen heeft de Regge tegenwoordig weer heel schoon water en zijn er bijzondere dieren te vinden. De blauwe IJsvogel en Oeverloper zijn er kind aan huis.
De graslanden die naast de Regge gelegen zijn trekken veel vlinders, libellen en kleine zangvogels aan. Voor visliefhebbers is het ook een prachtige locatie. Er zwemmen minstens 22 soorten grotere vissoorten zoals karpers, brasems en palingen.
Aan de oever vindt u op verschillende plekken ook de zeldzame Vechtdalanjer. Tussen juni en september is dit knalroze bloempje te bewonderen.

Activiteiten op de Regge

Rondje Regge

Wilt u de Regge gaan ontdekken dan kunt u er ook voor kiezen om ‘Rondje Regge’ te boeken. Vijf dagen fietsen door het uitgestrekte Reggedal  en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, in combinatie met 4 overnachtingen op verschillende locaties. Uw verblijf is inclusief:

  • 4x diner bij de overnachtingslocatie
  • bagage nabrengservice
  • elke dag een bewegwijzerde fietsroute
  • een routeboekje met toeristische informatie

Totaalprijs: € 385,00

Wilt u alle nachten bij De Lemeler Esch verblijven? Kies dan voor kamperen of huren hieronder:

Kamperen

Huren