De gouden Green Key

De sleutel naar Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We zorgen ervoor dat de bomen en planten passen in de omgeving en hebben daar een heel plan voor geschreven. Ons bedrijfsnatuurplan. Ook gebruiken we niet meer water en energie dan nodig is. Dat is één van de redenen waarom we sepkeys gebruiken voor douchen.  Dit zijn sleutels waarop iedere gast voldoende douchetijd krijgt voor de duur van het verblijf. Hoe u die tijd gebruikt bepaalt u zelf.

Iconen+uitgewerkt

Als het kan gebruiken we zonne-energie zoals bijvoorbeeld bij het privésanitair, op het hoofdgebouw, bij het eerste sanitairgebouw en bij het zwembad. Op de privésanitair units hebben wij 2 experimenten met energie: een unit werkt op de lucht-warmtepomp en de andere op heat-pipes (zonne-energie).

Afval scheiden is vanzelfsprekend, daar doen onze gasten ook aan mee. We vinden het dan wel weer prettig dat we dat in mooie, half ondergrondse bakken kunnen wegwerken.

Gouden Green Key 2016Onder de Lemelerberg stromen waterbronnen. De Lemelerberg is een van de waterpomp gebieden van Overijssel . Er bevindt zich zelfs een heel meng- en pompstation  kort bij de camping. Omdat ook het water in de loop der tijd flink belast is  is de structuur van ons drinkwater niet meer optimaal. Wij hebben daarom een Vitaliser geplaatst, direct na de hoofdmeter. Daarmee wordt de oorspronkelijke structuur van het water hersteld waardoor we bijvoorbeeld aanzienlijk minder kalk in ons water hebben en ons zwembadwater veel minder humuszuren bevatten.

In het zwembad gebruiken we al heel lang geen chloor meer. Met een electrolyse systeem wordt van zoutkorrels natriumhypochloriet gemaakt voor de zuivering van het water. En omdat het zwembadwater natuurlijk wel super schoon en veilig moet zijn, bewaakt Johann dagelijks de kwaliteit en wordt het maandelijks door een laboratorium gecontroleerd.

De Lemeler Esch heeft  de mogelijkheid geboden om startpunt in het wandelnetwerk vechtdal te zijn. We laten u graag genieten van de natuur op de Lemelerberg en laten u Archem en de Regge ontdekken.  U kunt uw auto gratis parkeren en in het Boscafé ligt altijd een leuke wandeling klaar, bijvoorbeeld de wandeling van de maand .

Dit greenkey is onze manier van werken: er voor zorgen dat de kostbaarheden van de natuur gekoesterd worden. Dat proberen we op tal van manieren te borgen in ons dagelijks werk en hebben daarom allerlei afspraken gemaakt met elkaar, met onze leveranciers en onze gasten. MVO-verklaring Lemeler Esch.  Voor ons is de Greenkey dan ook een logisch vervolg.