Blog Wilma: Vrijheid en vrij zijn

Wat heerlijk dat het op maandag lekker zonnig is en voelt als mijn weekend.
Een mooi moment om met Tinus even naar buiten te gaan voor een wandeling. We wandelen al vaak in onze eigen achtertuin (lees: de Lemelerberg) en ondanks dat we daar nooit op uitgekeken raken kiezen we nu toch voor een ander rondje. Tinus laat de route meestal aan mij over. Ik ben echt een fan van het wandelnetwerk. Zojuist heb ik nog een wandelroute gemaakt van ruim 13 kilometer. Een groepje Coole Mama’s komt vrijdag deze wandelroute doen en onderweg lunchen in ons  Boscafé. Binnenkort zal ik de route ook met jullie delen.

Voor vandaag is deze route net iets te lang, dus even  op de kaart of op internet kijken welk rondje op dit moment past bij onze tijd en behoefte. Het wordt een wandeling in Ommen tussen de Oude Oever en Varsen.

Nieuwe plekjes
Verrassend mooi en ook anders. Weides en bos wisselen elkaar af, om uit te komen langs de Vecht. We genieten echt van de schoonheid van het landschap. Wauw, wat wonen we toch in een prachtige omgeving! Ik ben er nog een beetje naar op zoek hoe ik al die mooie plekjes zo goed mogelijk kan delen met onze gast die ook zo graag op ontdekking gaat in de omgeving. Het zijn er zoveel dat zelfs wij ons iedere keer nog weer kunnen verwonderen over nieuwe plekjes.

We wandelen door en zien hier ook her en der recreatiehuisjes. Hoe zou het toch komen dat we dat hier in Ommen overal tegen komen? Vaak al jaren bestaande kleine parkjes. Dat heeft vast met de schoonheid van de omgeving te maken. Allemaal plekjes waar je graag wilt zijn.

Krishnamurti
Recreatie is van oudsher al aan Ommen verbonden. Toen baron van Pallandt zijn landgoed bij Ommen en de Ada’ s Hoeve beschikbaar stelde aan de padvinderij en toen hij Kasteel Eerde weggaf aan Krishnamurti; een filosoof die hem erg inspireerde. Krishnamurti inspireert mij ook. Ik zou het heel leuk vinden om Krishnamurti weer op de kaart te zetten hier in de omgeving. Hier kom ik zeker nog weer op terug!

Ik vraag ondertussen aan Tinus wat hij denkt dat de verbinding is tussen de Baron van Pallandt –  Krishnamurti –  De Padvinderij – Ommen  en recreatie en hij zegt natuur. Ik noem zelf Vrijheid en Vrij zijn.

Vrij zijn
Dat moet allebei wel waar zijn. Natuur en vrij zijn; dat is zo nauw met elkaar verbonden. Ommen is echt de goede plek om vrij te zijn!