Eetbare natuur en XL-kamperen

Wilma vertelt...

‘Wat is dit toch een prachtig veld! Ik kom net uit het bos ons eigen terrein weer opgelopen. Omdat de zon zo heerlijk schijnt op deze Herfstdag moest ik wel even een rondje Archemerberg doen.
Zoals altijd weer verrast dat ik nauwelijks mensen tegenkom keer ik terug en volg ik het spoor van het Ontdekpad dat vanaf de berg de camping over gaat. Net als een ree, onder de struiken door, kom ik uit op het Vliegerveld (zie foto hieronder). Het veld waar enkele grote kampeerplaatsen te vinden zijn en onze twee bijzondere Trek-Ins. Als vanzelf ga ik even stil staan … kijken…….genieten en verwonderen. Ik besef even weer hoe mooi het hier eigenlijk is en hoe bevoorrecht wij zijn met onze camping op deze bijzondere plek in de natuur.

Dit fijne zachte herfstweer nodigt echt uit om te wandelen. Wat een verschil met eerder deze week toen de kou ons soms naar binnen dwong. Dat hield de mannen buiten niet tegen, want de fruitbomen die ons zijn aangeboden moesten de grond in en de kampeerplaatsen moesten uitgetekend worden voor een nieuwe plattegrond. We zijn alle kampeerplaatsen opnieuw aan het beoordelen. Hoe ruim zijn ze eigenlijk? Is meer privacy gewenst? Hoe gaan we dat aanpakken? Er zijn komend seizoen niet alleen basis-, comfortplaatsen en kampeerplaatsen met privésanitair meer. Elk type heeft nu ook een XL variant.

Het uitmeten was nog een hele uitdaging, want hoe bewaar je ruimte en uitzicht, hoe bied je wat meer schaduw en soms ook wat meer privacy? Samen met Tinus heb ik de contouren uitgezet. De bomen zijn inmiddels geplant en voorzien van een mulchlaag uit de biomeiler (hierover later meer). Een mooi voorbeeld van recycling op eigen terrein. De volgende uitdaging dient zich nu ook meteen weer aan: welke (eetbare) natuur planten we verder nog? Het liefst die soorten, die een positieve invloed hebben op de biodiversiteit. Maar wat past er dan goed bij de Lemeler- en Archemerberg? Een interessante vraag voor de ecoloog van Landschap Overijssel die ons hierbij gaat helpen.

Kamperen tussen de fruitbomen, beplanting dat bijdraagt aan de biodiversiteit, XL plekken met meer privacy en een ruim uitzicht… en nog veel meer leuke ontwikkelingen, interessante vragen en ook best lastige keuzes weer deze winter!
Al eens gehoord van een biomeiler? Bijzonder toch hoe je een zwembad kunt verwarmen door middel van een grote composthoop? Hierover meer in de volgende blog!’

Wilma, eigenaresse

Direct boeken
info@lemeleresch.nl
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×